Oxalis debilis Humb., Bonpl. et Kunth subsp. corymbosa (DC.) O. Bolòs et J. Vigo
Etimologia: Oxalis, segons investigació pròpia, del llatí oxalis, este del gr. oxalis, Plin. 'acedera', i esta del llatí acetarĭa, de acētum, vinagre. Perquè es fa servir com a condiment pel seu sabor àcid degut al oxalat potàsic que conté, que ve de l'àcid oxàlic, el més abundant del regne vegetal i que gairebé mai es troba lliure, sino en forma de sal.
Etimologia: debilis, del llatí 'de i habîlis', mancat de força, propiament 'feble', 'dèbil'.
Etimologia: corymbosa, del llatí Côrymbus, i este del grec kórymbos, propiament 'ramillet', amb -osa, -osum, sufixe que indica abundància. Pareix una etimologia clara tot plegat.
Cercat a la xarxa: "Oxalis" dal greco oxys=acuto, pungente e da hals=sale, per il sapore acido.
Pa de cucut, agreta. Planta perenne i bulbosa. Les flors són de color blanc i s’agrupen en umbel·les terminals.
Planta perenne i bulbosa amb les escates del bulb estretament lanceolades i agudes de color terròs clar i amb nervis prominents. Les flors són de color blanc i s’agrupen en umbel·les terminals. Les fulles són molt poc piloses (només al marge i sobre els nervis).
Estatus : Introduïda. Font: herbarivirtual
Rodalies d'Ulldecona
Foto: macuser64
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Els comentaris afegeixen valor a les entrades i també obren noves vies de discussió, de manera que enriqueixen el bloc, opina i aporta el que et semble.
Torna quan vulgues, seràs benvingut/da.