dijous, 5 de maig del 2011

Bosc de boix en la Tinença de Benifassà


          Encara que no ho semble, aquesta panoràmica de 180 graus és d'un bosc de boix (Buxus sempervirens) amb faig (Fagus sylvatica), en fitosociologia s'anomena associació Buxo sempervirentis-Fagetum i es dóna a les fagedes submediterrànies. Altres espècies típiques són Amelanquier ovalis, Pinus sylvestris, Pinus nigra, la Pinassa que es veu un a la foto, i també Coryllus avellana. Aquesta zona ombrívola i humida, dóna molt de marge de creixement per al boix que arriba a més de 10 metres d'alçada i adquireix el port d'arbre amb una bona soca, com es pot vore.
          Aquest bosc pertany a la Tinença de Benifassà, als Ports de Tortosa-Beseit, situat a prop del Barrac dels Cirers i de la Cova Trobada, s'arriba des de l'àrea de lleure de La Fou passant per la Font del Teix i pujant per la Cova dels Bous amunt, és una excursió llarga i amb molt desnivell, fa falta bona forma física. Original publicat per Eugeni Guzman © 2011.

2 comentaris:

  1. A steep hike? Then I am grateful for your photo! I like to walk on contour paths, so I can take time to look at plants and animals and rocks.

    ResponElimina
  2. I like you, I like to walk through the woods. Stopping and observing nature can quickly spend a long time.

    ResponElimina

Els comentaris afegeixen valor a les entrades i també obren noves vies de discussió, de manera que enriqueixen el bloc, opina i aporta el que et semble.
Torna quan vulgues, seràs benvingut/da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...