dilluns, 2 de juliol del 2007

Oxalis debilis Humb., Bonpl. et Kunth subsp. corymbosa (DC.) O. Bolòs et J. Vigo

Oxalis debilis Humb., Bonpl. et Kunth subsp. corymbosa (DC.) O. Bolòs et J. Vigo
Etimologia: Oxalis, segons investigació pròpia, del llatí oxalis, este del gr. oxalis, Plin. 'acedera', i esta del llatí acetarĭa, de acētum, vinagre. Perquè es fa servir com a condiment pel seu sabor àcid degut al oxalat potàsic que conté, que ve de l'àcid oxàlic, el més abundant del regne vegetal i que gairebé mai es troba lliure, sino en forma de sal.
Etimologia: debilis, del llatí 'de i habîlis', mancat de força, propiament 'feble', 'dèbil'.
Etimologia: corymbosa, del llatí Côrymbus, i este del grec kórymbos, propiament 'ramillet', amb -osa, -osum, sufixe que indica abundància. Pareix una etimologia clara tot plegat.
Cercat a la xarxa: "Oxalis" dal greco oxys=acuto, pungente e da hals=sale, per il sapore acido.
Pa de cucut, agreta. Planta perenne i bulbosa. Les flors són de color blanc i s’agrupen en umbel·les terminals.
Planta perenne i bulbosa amb les escates del bulb estretament lanceolades i agudes de color terròs clar i amb nervis prominents. Les flors són de color blanc i s’agrupen en umbel·les terminals. Les fulles són molt poc piloses (només al marge i sobre els nervis).
Estatus : Introduïda. Font: herbarivirtual
Rodalies d'Ulldecona
Foto: macuser64

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris afegeixen valor a les entrades i també obren noves vies de discussió, de manera que enriqueixen el bloc, opina i aporta el que et semble.
Torna quan vulgues, seràs benvingut/da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...