dissabte, 21 de març del 2009

Niu d'Osmia sp.

Les abelles no cleptoparàsites construïxen nius que les femelles aprovisionen amb pol·len i néctar com aliment per a les seves larves. La majoria de les abelles solitàries excaven per sí mateixes galeries en les que nidifiquen.
En el cas d'aquests himenòpters, construïxen el seu niu amb grans de sorra o fragments de fulla en les roques i pedres, de vegades en les closques de caragols buides. Aquest, sembla ser un niu d'Osmia sp. abandonat des de fa algun temps, segons s'aprecia en el rentat de la superfície.
Algunes espècies utilitzen forats disponibles, tals com galeries fetes per coleòpters xilòfags en arbres morts i bigues de fusta, antics nius d'altres abelles i vespes excavats en talusos d'argila i una gran varietat d'orificis fets per l'home. Aquesta capacitat d'acceptar materials fets per l'home com substrats de nidificació ha facilitat l'establiment d'algunes espècies com a pol·linitzadores comercials de cultius.

1 comentari:

Els comentaris afegeixen valor a les entrades i també obren noves vies de discussió, de manera que enriqueixen el bloc, opina i aporta el que et semble.
Torna quan vulgues, seràs benvingut/da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...