dissabte, 21 de març del 2009

          De tot el món és sabut que les tècniques de caça es remunten a la prehistòria, tenim mostres de tot tipus; pintures rupestres que manifesten aspectes organitzatius i tècnics de la caça, útils per a tal efecte datats en totes les èpoques de la història, paranys i tècniques de caça contemporànies i antigues.
          Així que un, quan va al camp a observar, pensa si ha de retirar objectes abandonats, com aquestes botes o bé deixar-les on estan.

          Habitualment tinc per costum recollir cartutxos, encara que les meves butxaques són limitades i una sortida d'un parell d'hores al camp, suposa recollir centenars d'ells. Aposto a que no es recullen menys de 200 cartutxos en una curta excursió, si fos aquest el propòsit.
          En qualsevol direcció que s'esculli, la comarca és com una gegantesca i grotesca catifa de cartutxos abandonats; centenars, milers d'ells, milions, incomptables a tot arreu on està permesa la caça.
          Cada cartutx vomita molts perdigons de plom tots ells escampats i soltant la seva pesada càrrega biodegradant al medi ambient.
          Com veieu, les botes estan colonitzades per diverses espècies vegetals i per microfauna i acabaran per descompondre's amb el temps, per ser reintegrades a l'ecosistema en els seus elements bàsics i desaparèixer com a tals. Original publicat per Eugeni Guzman.

2 comentaris:

  1. Interesting, nature reclaims the boots, but the lead from the cartridges remains to haunt us all.

    ResponElimina
  2. That's a losing battle, hunters will not use steel shot because it is very hard and has much recoil. I assure you that my area during the hunting season is like war, can not take the field. Starting at dawn until, after three hours, going to eat something, then everyone drinks wine and return to shoot drunk is very dangerous. Also shot a lot of lead, which as everyone knows is toxic. The empty cartridges are left in the countryside, in nature and despite being punished by the left. It's sad, man.

    ResponElimina

Els comentaris afegeixen valor a les entrades i també obren noves vies de discussió, de manera que enriqueixen el bloc, opina i aporta el que et semble.
Torna quan vulgues, seràs benvingut/da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...